Bulgarini Rosso Bruno

De Rosso Bruno van Bulgarini is een harmonieuze en intense rode wijn met een diepe robijnrode kleur. De Bulgarini Rosso Bruno is een blend van Corvina 50%, Cabernet 25% en Merlot 25%. Het is zacht en aanhoudend met fijne aroma’s van kruiden, cacao, zoethout en rode bessen en een mooie aanhoudende smaak met verfijnde tannines. Een échte prijs/kwaliteit aanrader!

Eerste rijping op kleine eikenhouten vaten voor minimaal 12 maanden, daarna volgt een verdere rijping op fles. Kan na productie 5-6 jaar op fles worden bewaard.

 14,50 incl. btw

Wijnhuis
Bulgarini is sinds 1930 gevestigd in Lombardije aan de grens van Veneto en produceert de “betere”Lugana wijnen met verschillende karakters onder leiding van alweer de 3de generatie. Fausto Bulgarini, de zoon van Bruno is een uitmuntende smaakmaker en produceert in eigen huis diverse blends zoals Rosso Bruno, Gerumi en de witte wijn Ca Vaibo.

De Bulgarini boerderij bestaat uit 20 hectare wijngaarden, die de familie met ijver cultiveert. Met passie en overgave runt de familie Bulgarini al generaties lang het bedrijf in het eeuwenoude Pozzolengo. Men heeft zowel wijngaarden aan de oevers maar ook verderop de glooiende heuvels van Brescia. Daar komt de inheemse Turbiana druif, een variant op de Trebbiano, vandaan die men gebruikt voor hun unieke witte Lugana DOC. Uiteraard worden de druiven met de hand geplukt en worden ze daarna geselecteerd en vertroeteld in de wijnkelders van Bruno Bulgarini.

De zorgvuldige behandeling van de druiven vermindert de oogst per hectare tot een maximum van ongeveer 90 kwintalen van druiven en garandeert zo gezonde en kostbare druiven. Na de oogst worden de druiven toevertrouwd aan Fausto Bulgarini, die neemt dan de leiding over alle productieprocessen, het transformeren van de gouden druiven in een wijn met een complexe, ronde en aanhoudende smaak.
Niet voor niets zijn hun prachtwijnen bekroond met vele medailles.

Kenmerken
Rode wijn.
Verfijnd en intens met aroma’s van zoethout en rode bessen.

Beschrijving
Een harmonieuze en intense rode wijn met een diepe robijnrode kleur. Zacht en aanhoudend met fijne aroma’s van kruiden, cacao, zoethout en rode bessen en een mooie aanhoudende smaak met verfijnde tannines. Een échte prijs/kwaliteit aanrader!

Serveertip
Lekker bij rood vlees, wild, geroosterd gevogelte maar ook gerijpte kazen.

Bijzonderheden
Eerste rijping op kleine eikenhouten vaten voor minimaal 12 maanden, daarna volgt een verdere rijping op fles.  Kan na productie 5-6 jaar op fles worden bewaard.

Details
Wijnhuis: Bulgarini
Druifsoort: Corvina 50%, Cabernet 25% und Merlot 25%
Jaar: 2017
Regio: Brescia, Pozzolengo
Serveertemp 16° – 18°
Alcohol 14,0%

Extra informatie

Producent

Bulgarini

Land

Italië

Druivenras

Cabernet Sauvignon, Corvina, Merlot

Soort

Rode wijn

Jaargang

2017

Serveertemp.

16-18° Celsius