Bulgarini Lugana '010' DOC

 14,50 incl. btw

Wijnhuis
Bulgarini is sinds 1930 gevestigd in Lombardije aan de grens van Veneto en produceert de “betere”Lugana wijnen met verschillende karakters onder leiding van alweer de 3de generatie. Fausto Bulgarini, de zoon van Bruno is een uitmuntende smaakmaker en produceert in eigen huis diverse blends zoals Rosso Bruno, Gerumi en de witte wijn Ca Vaibo.

De Bulgarini boerderij bestaat uit 20 hectare wijngaarden, die de familie met ijver cultiveert. Met passie en overgave runt de familie Bulgarini al generaties lang het bedrijf in het eeuwenoude Pozzolengo. Men heeft zowel wijngaarden aan de oevers maar ook verderop de glooiende heuvels van Brescia. Daar komt de inheemse Turbiana druif, een variant op de Trebbiano, vandaan die men gebruikt voor hun unieke witte Lugana DOC. Uiteraard worden de druiven met de hand geplukt en worden ze daarna geselecteerd en vertroeteld in de wijnkelders van Bruno Bulgarini.

De zorgvuldige behandeling van de druiven vermindert de oogst per hectare tot een maximum van ongeveer 90 kwintalen van druiven en garandeert zo gezonde en kostbare druiven. Na de oogst worden de druiven toevertrouwd aan Fausto Bulgarini, die neemt dan de leiding over alle productieprocessen, het transformeren van de gouden druiven in een wijn met een complexe, ronde en aanhoudende smaak.
Niet voor niets zijn hun prachtwijnen bekroond met vele medailles.

Kenmerken
Witte wijn.
Karaktervol en fruitig met invloeden van perzik en abrikoos.

Beschrijving
Een karaktervolle en frisse strogele witte wijn met groene reflecties. Goed van structuur met een mooie aromatische afdronk en een ondertoon van amandel.

Bijzonderheden
Silver medal Concours Mondial de Bruxelles 2015
Zeer beperkte oplage elk jaar, vernoemd naar het postcode gebied van het wijnhuis Bulgarini.

Serveertip
Lekker bij vegetarische voorgerechten en rauwe vis, bij licht gekruid vlees en verse romige kazen.

Details
Wijnhuis: Bulgarini
Druifsoort: Turbiana 100%
Regio: Brescia, Pozzolengo
Serveertemp: 10° – 12° C
Alcohol: 12,5%

Extra informatie

Producent

Bulgarini

Land

Italië

Appelatie

Lugana DOC, Pozzolengo – Brescia

Druivenras

Turbiana – Trebbiano

Jaargang

2019

Soort

Witte wijn

Serveertemp.

10-12° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL