Bulgarini Dolce Angelica Vino Bianco

De Bulgarini Dolce Angelica Vino Bianco heeft aroma’s van gele bloemen en vruchten in siroop met de geur van rijpe citrus.

17,50 incl. btw

Slechts 2 resterend op voorraad

Wijnhuis
Bulgarini is sinds 1930 gevestigd in Lombardije aan de grens van Veneto en produceert de “betere”Lugana wijnen met verschillende karakters onder leiding van alweer de 3de generatie. Fausto Bulgarini, de zoon van Bruno is een uitmuntende smaakmaker en produceert in eigen huis diverse blends zoals Rosso Bruno, Gerumi en de witte wijn Ca Vaibo.

De Bulgarini boerderij bestaat uit 20 hectare wijngaarden, die de familie met ijver cultiveert. Met passie en overgave runt de familie Bulgarini al generaties lang het bedrijf in het eeuwenoude Pozzolengo. Men heeft zowel wijngaarden aan de oevers maar ook verderop de glooiende heuvels van Brescia. Daar komt de inheemse Turbiana druif, een variant op de Trebbiano, vandaan die men gebruikt voor hun unieke witte Lugana DOC. Uiteraard worden de druiven met de hand geplukt en worden ze daarna geselecteerd en vertroeteld in de wijnkelders van Bruno Bulgarini.

De zorgvuldige behandeling van de druiven vermindert de oogst per hectare tot een maximum van ongeveer 90 kwintalen van druiven en garandeert zo gezonde en kostbare druiven. Na de oogst worden de druiven toevertrouwd aan Fausto Bulgarini, die neemt dan de leiding over alle productieprocessen, het transformeren van de gouden druiven in een wijn met een complexe, ronde en aanhoudende smaak.
Niet voor niets zijn hun prachtwijnen bekroond met vele medailles.

Kenmerken
Een goud gele kleur Dessertwijn.

Beschrijving
Aroma’s van gele bloemen en vruchten in siroop met de geur van rijpe citrus.

Serveertip
Combineert heerlijk met blauwe, geurende kazen, droge gebakjes en gedroogd fruit.

Details
Wijnhuis: Bulgarini
Druifsoort: Turbiana en Chardonnay
Jaar: 2014
Regio: Brescia, Pozzolengo
Serveertemperatuur: 12 °C
Alcohol: 14%

Extra informatie

Producent

Bulgarini

Land

Italië

Druivenras

Chardonnay, Turbiana – Trebbiano

Jaargang

2014

Soort

Dessertwijn