Bulgarini Chiaretto DOC

De Lugana Chiaretto DOC van Bulgarini is een blend van Groppello 35%, Sangiovese 20%, Marzemino 25% en Barbera 20%. De onthullende Lugana rosé heeft een heldere roze kleur en paarse reflecties. Het smaakpallet is breed met betoverende geuren van perzik, bloesem en wilde roos en aroma`s van zwarte kersen en witte peper en de typische ziltige ondertoon van de heuvels van `Moreniche` aan het Lago di Garda.

 12,50 incl. btw

Uitverkocht

We sturen jouw een e-mail als dit product weer op voorraad is.

Wijnhuis
Bulgarini is sinds 1930 gevestigd in Lombardije aan de grens van Veneto en produceert de “betere”Lugana wijnen met verschillende karakters onder leiding van alweer de 3de generatie. Fausto Bulgarini, de zoon van Bruno is een uitmuntende smaakmaker en produceert in eigen huis diverse blends zoals Rosso Bruno, Gerumi en de witte wijn Ca Vaibo.

De Bulgarini boerderij bestaat uit 20 hectare wijngaarden, die de familie met ijver cultiveert. Met passie en overgave runt de familie Bulgarini al generaties lang het bedrijf in het eeuwenoude Pozzolengo. Men heeft zowel wijngaarden aan de oevers maar ook verderop de glooiende heuvels van Brescia. Daar komt de inheemse Turbiana druif, een variant op de Trebbiano, vandaan die men gebruikt voor hun unieke witte Lugana DOC. Uiteraard worden de druiven met de hand geplukt en worden ze daarna geselecteerd en vertroeteld in de wijnkelders van Bruno Bulgarini.

De zorgvuldige behandeling van de druiven vermindert de oogst per hectare tot een maximum van ongeveer 90 kwintalen van druiven en garandeert zo gezonde en kostbare druiven. Na de oogst worden de druiven toevertrouwd aan Fausto Bulgarini, die neemt dan de leiding over alle productieprocessen, het transformeren van de gouden druiven in een wijn met een complexe, ronde en aanhoudende smaak.
Niet voor niets zijn hun prachtwijnen bekroond met vele medailles.

Kenmerken
Rosé.
Helder en vol, met geuren van perzik, zwarte kersen en witte peper.

Beschrijving
Een onthullende rosé met een heldere roze kleur en paarse reflecties. Breed pallet met betoverende geuren van perzik, bloesem en wilde roos en aroma`s van zwarte kersen en witte peper en de typische ziltige ondertoon van de heuvels van `Moreniche` aan het Lago di Garda.

Serveertip
Een ideale begeleider van voorgerechten met zowel vlees en vis en heerlijk bij pastagerechten en zoetwater vis.

Bijzonderheden
Ultimate Wine Challenge 2016: Score 85-Very Good, Strong Recommendation.

Details
Wijnhuis: Bulgarini
Druifsoort: Groppello 35%, Sangiovese 20%, Marzemino 25%, Barbera 20%.
Regio: Brescia, Pozzolengo
Serveertemp 10° – 12°
Alcohol 12,5%

Extra informatie

Producent

Bulgarini

Land

Italië

Jaargang

2019

Druivenras

Barbera, Groppello, Marzemino, Sangiovese

Soort

Rosé