Borgo Molino - Prosecco Rosé Extra Dry

Wijnhuis Borgo Molino

Het wijnhuis Borgo Molino, dat opgericht is in 1922, ligt gelegen in het gebied van Marca Treviso, in de heuvels van Conegliano en Valdobbiadene. De familie van Sergio Nardin heeft ruime ervaring en passie voor wijn en in het bijzonder voor Prosecco van hoge kwaliteit. De derde generatie van de familie Nardin zijn de twee zonen Paolo en Pietro. De oenoloog Paulo dirigeert de productie, de andere zoon is Pietro en hij coördineert de distributie.

Borgo Molino heeft meer dan 200 hectare wijngaarden, waarvan de meeste in het bezit zijn van het familiebedrijf ‘Azienda Nardin’. Het wijnhuis ultra-modern en uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. De vinificatie gebeurt volgens de Metodo Ganimede, dat in Italie is uitgevonden. Deze zeer zachte methode wordt nu gebruikt door een groot aantal gerenommeerde wijnhuizen over de hele wereld, met name omdat het de natuurlijke aroma’s van de verschillende druivensoorten benadrukt . De wijngaarden van Conegliano en Valdobbiadene worden gekenmerkt door een bijzondere samenstelling van de bodem en het uitzonderlijke klimaat dat er heerst. Een terroir, die de beste voorwaarden biedt voor de productie van deze uitzonderlijk heerlijke mousserende wijnen met unieke elegantie en finesse.

12,50 incl. btw

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Een heerlijke Rosé Prosecco gemaakt van 85% Glera en 15% Pinot Nero druiven. De kleur van deze mousserende wijn is zalmroze en de perlage (mousse of de bubbels) is fijn en aanhoudend. Uit het glas komt een delicate en geurig boeket dat aangenaam fruitig is. Je ruikt duidelijk de hints van rood fruit zoals aardbei, framboos, kers en ook bloemige tonen zoals roos. Uiterst intrigerend, elegant en evenwichtig. Aangenaam van smaak, met opmerkelijke frisheid, versterkt door een fruitige noot en een aromatische afdronk. Uitermate geschikt bij antipasti maar ook als aperitief.

Brut is de droogste variant binnen prosecco of Spumante met een restsuikergehalte van maximaal 12 gram per liter.

Extra Dry is de klassieke Spumante of Prosecco die in Italië ook nog steeds het meest wordt gedronken. Hiermee onderscheidt Prosecco of Spumante zich ook van ander mousserende wijnen, waar de traditie vaak een Brut is. Een Prosecco of Spumante Extra Dry heeft een restsuikergehalte tussen 12 en 17 gram per liter.

Dry Spumante is de minst droge variant met een restsuikergehalte tussen 17 en 32 gram per liter.

Extra informatie

Producent

Borgo Molino

Land

Italië

Druivenras

Glera, Pinot Nero

Soort

Mousserend, Rosé

Alcohol

11%

Serveertemp.

6-8° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL

Andere suggesties…