Bonazzi - Valpolicella Classico Superiore Ripasso DOC

Alleen op deze heuvels van Valpolicella Classica staat het juiste aandeel wijnstokken om een goede Valpolicella te verkrijgen. In vergelijking met de klassieke Valpolicella duidt de benaming Superior op een veroudering van ten minste twee jaar. De naam Ripasso is afgeleid van de techniek die wordt gebruikt om een meer alcoholische, kleurrijke, volle wijn met complexere aroma’s te verkrijgen. Het bestaat uit het verwijzen van de klassieke Valpolicella naar de rest van onze Amarone. Na voldoende veroudering in houten vaten en een verfijning van een paar maanden in de fles, wordt het verkocht.

Methode: Ripasso methode, tweede gisting op de Amarone van hetzelfde wijnhuis.

 19,49 incl. btw

Uitverkocht

We sturen jouw een e-mail als dit product weer op voorraad is.

Deze Valpolicella is gemaakt van de druiven Rondinella 30%, Corvina 60% en Corvinone 10%. Na een zorgvuldige selectie worden de meest geschikte druiven geperst tijdens de druivenoogst, gevinifieerd en de verkregen wijn wordt in april gecombineerd met de uitgelekte pomace van Amarone en Recioto voor een korte gecontroleerde hergroepering van twee of drie weken. Na de fermentatie heeft de wijn 2 jaar rijping gehad, waarvan tweederde in grote Slavonische eiken vaten en een derde in barriques.
De Valpolicella van het wijnhuis Bonazzi heeft een robijnrode granaatkleur, fijn en intens boeket, die doet denken aan kersen en zoethout. De smaak is vol, zacht, harmonieus met een licht hint van hout, met een goed structuur.

Serveersuggesties: gebraad en pittige en oude kazen.; het is verbeterd in grote kristallen glazen zoals de Italesse Vertial Large.

Extra informatie

Producent

Bonazzi

Land

Italië

Appelatie

Valpolicella

Druivenras

Corvina, Corvinone, Rondinella

Soort

Rode wijn

Jaargang

2016

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

14%

Inhoud Fles

0,75 CL