Bonazzi - "I Camponi" Rosso Veronese IGT

Na jaren van testen en ervaringen om een mix met bepaalde resultaten te vinden, denken we dat we het product hebben verkregen dat we hadden verwacht.
Sommige oude vroege wijnstokken laten zon-verzadigd in de plant gedurende ongeveer 20 dagen en de druiven worden geoogst en gefermenteerd samen met Corvina, Corvinone, Rondinella en een andere oude inheemse wijnstok van Verona.

Methode: deels Amarone methode, deels Ripasso methode. Deze wijn heeft de karakteristieken van een Amarone, maar is zachter en sappiger van smaak.

 13,50 incl. btw

Uitverkocht

We sturen jouw een e-mail als dit product weer op voorraad is.

Na de fermentaties van de drie druiven, Corvina, Corvinone en Rondinella, vind er een passage in hout waarvan een groot vat, en 30% in barriques van Frans eiken medium geroosterd, nieuw; na het bottelen volgen minstens 6 maanden veroudering op fles.

Het resultaat is een rode wijn met een intense kleur; zijn geur is zeer intens en complex; herinnert zich het rijpe fruit, waar Amarene en frambozen de overhand hebben, de specerijen (met name peper en gember) en voor de veroudering licht hout, zeer lichte cacao en gebrande koffie.
In de mond overheersen de hints van fruitjam en kruiden; de tannines zijn perfect in balans door de natuurlijke rondheid; het is zeer harmonieus en goed gestructureerd.

Serveersuggesties: gangen met robuuste braadstukken, vlees en wild, aanbevolen voor oude kazen; het is verbeterd in grote kristallen glazen zoals de Italesse Vertial Large.

Extra informatie

Producent

Bonazzi

Land

Italië

Appelatie

Valpolicella

Druivenras

Corvina, Corvinone, Rondinella

Soort

Rode wijn

Jaargang

2015

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

14,5%

Inhoud Fles

0,75 CL