Geselecteerd:

Boekenhoutskloof - BARISTA Pinotage

 9,95 incl. btw

Boekenhoutskloof - BARISTA Pinotage

De Boekenhoutskloof BARISTA Pinotage is in alle opzichten een intense Pinotage. Diep donkerrood van kleur. Met een expressieve, rijke koffie- en chocoladegeur, aards, aangevuld met frivool fruit, zoals moerbeien, pruimen en maraschino kersen. Ook iets vanille. Temperamentvol van smaak. Met zachte, zwoele tannines en een klein bittertje in de afdronk.

Op zichzelf drinken, maar juist ook lekker bij eten. Zoals gerookte gerechten: ‘pulled pork’ of gerookte eend bijvoorbeeld. Andere opties zijn Mediterrane maaltijden met pepers en aubergines, rustiek Frans bistro eten, of klassiek Italiaans zoals pizza en lasagne. Serveer er ook gerust eens een pittige curry bij. Uiteraard is en blijft de grote favoriet een klassieke Zuid-Afrikaanse ‘braai’.

Onderscheidingen:

  • Platter Wine Guide, 2018 – 3,5 sterren (2017)
  • Decanter World Wine Awards, 2017 – Bronzen medaille (2016)
  • International Wine Challenge, 2017 – Commended (2016)

 9,95 incl. btw

De bedenker van deze wijn is Bertus Fourie. Hij wordt ook wel ‘Mister Starbucks’ genoemd. Een originele, temperamentvolle rode wijn, gemaakt van de pinotage druif uit Zuid-Afrika met zwoele tannines.

Deze bijzondere wijn wordt geproduceerd onder supervisie van het wereldberoemde en prestigieuze Zuid-Afrikaanse wijnhuis Boekenhoutskloof.In 2001 werd door Bertus Fourie een controversiële stijl Pinotage geproduceerd. Fanatieke fans van deze stijl wijn gaven in de volksmond de naam “Coffee Pinotage”. Bertus Fourie, de maker van deze stijl, werkt samen met zijn broer, Martin, de wijnmaker, op het ambachtelijke Val de Vie.

Extra informatie

Producent

Boekenhoutskloof

Land

Zuid Afrika

Appelatie

Franschhoek, Western Cape

Druivenras

Pinotage

Jaargang

2020

Soort

Rode wijn

Alcohol

14%

Serveertemp.

14-16° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL

WE ZIJN EVEN WEG.

Van 23 april t/m 4 mei zijn we gesloten ivm vakantie.

De webshop blijft open, maar bestellingen worden na woensdag 4 mei verzonden.

Heb je een vraag?
Liever per mail, klik hier info@dewijnhertog.nl

Bellen kan ook op 0851124390. Spreek eventueel de voicemail in en we bellen terug.

×
×

Winkelmand