Baglio di Pianetto – ‘Ginolfo’ Reserve Viognier

Het gehele productieproces van Baglio di Pianetto is biologisch. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: al het water dat gebruikt wordt komt direct uit een eigen meer waar regenwater opgevangen wordt. Daarnaast wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van zonne-energie. In plaats van industriële gist te gebruiken, gebruikt Baglio di Pianetto natuurlijke gist. Maar wat nog de meest belangrijke onderscheidende factor is, is de tijd die Baglio di Pianetto gebruikt om de wijnen te laten rijpen. Daarom is de jongste rode wijn bijvoorbeeld minimaal 3 jaar oud. Vanaf de 2016 jaargang zal Baglio di Pianetto ook officieel het biologische keurmerk voeren, dat garant staat voor een geheel biologische wijn. Niet alleen in de druif maar ook in het wijnmaken.

Lokale rots die uit de grond komt en plaatselijk Ginolfo wordt genoemd.

 22,50 incl. btw

Deze Viognier van het wijnhuis Baglio di Pianetto heeft de naam Ginolfo gekregen. De wij is gemaakt van 100% Viognier, waarvan 30% 9 maanden lang gerijpt is in Frans eiken en 70% in stalen vaten. Het heeft een goudgele kleur, met aroma’s van sappige ananas, honing, passievrucht en hints van citrusvruchten op een subtiel kruidachtig kader. In de mond geeft het een rijk en zijdeachtig gehemelte met delicate kruiden en aroma’s van geel fruit, vrij warm en zacht met een frisse en evenwichtige afdronk. Vol, elegant, aangenaam en volhardend.

Deze reserve van Viognier gaat bijzonder goed samen met pittige gerechten en in grote harmonie met curry. Ideaal bij semi-kazen
gekruid, omeletten, kwarteleitjes met kruiden, met een gebakken rode snapper met zwarte olijven en kabeljauw in de stijl van de Vicentina.

Extra informatie

Producent

Baglio di Pianetto

Land

Italië, Sicilië

Appelatie

Sicilia DOC

Druivenras

Viognier

Jaargang

2015

Soort

Biologisch, Witte wijn

Serveertemp.

8-10° Celsius

Alcohol

13,5%

Inhoud Fles

0,75 CL