Avondale - Qvevri Chenin Blanc

De Avondale Qvevri Chenin Blanc is een originele droge witte wijn, dat gemaakt is in een qvevri, waarin het fruit domineert ondersteund door fraaie minerale en aardse tonen.

De Qvervri methode van wijn maken stamt uit het Georgische rijk. De vergisting van het sap en/of de hele trossen vindt op natuurlijke wijze plaats in aardewerk kruiken die ingegraven zijn. De wijn verblijft vervolgens enkele maanden tot een jaar in deze kruiken en ontwikkelt hierdoor een geheel eigen karakter. In Georgië zijn kruiken gevonden die dateren van 6.000 v. C! Zonder enige twijfel is dit dus een van de oudste manieren van wijn maken.

 29,95 incl. btw

De Avondale Qvevri Chenin Blanc is een bijzondere wijn, de Chenin Blanc wijn is gemaakt volgens de Qvervri methode. De geur is zuiver met fruit en aardse tonen. In de smaak komen de fruitindrukken van steenfruit, peer en limoen terug in een sappige en mondvullende structuur en met een lichte kruidigheid. De afronding wordt gekenmerkt door het aardse en minerale karakter. Een complete wijn die breed inzetbaar is.

Lekker bij, stevige salades, wit vlees, risotto met een frisse accenten, gamba’s of een kalkoenfilet met Parmezaanse kaas.

Extra informatie

Producent

Avondale

Land

Zuid Afrika

Appelatie

Paarl

Druivenras

Chenin Blanc

Jaargang

2018

Soort

Biologisch, Witte wijn

Alcohol

13%

Serveertemp.

10-12° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL