Avide – BAROCCO Cerasuolo di Vittoria Classico DOCG

Nauw verbonden met zijn terroir, zijn herkomst en de barokke architectuur die je vindt in het zuidoosten van Sicilië. Een succes sinds de eerste oogst, met elke jaargang een eigen label én een ander detail over de wederopbouw van het gebied na de aardbeving van 1693.
Deze goed gestructureerde Cerasuolo di Vittoria heeft de kleur van rijpe kersen, geurt naar viooltjes en granaatappel. Kent een boeiende smaak van rood fruit. Een wijn die lang gerijpt is op kleine eikenhouten vaten. Modern gemaakt met respect voor het verleden. Bescheiden, verfijnd en evenwichtig – maar nog steeds barok!

 34,50 incl. btw

Avide Vigneti & Cantine. Historisch producent van verfijnde wijnen en delicate olijfolie. Prijswinnend, duurzaam, experimenteel. Resultaat: een uitgebalanceerde serie wijnen die voor een groot deel in stalen tanks rijpen, slechts als het écht iets toevoegt in houten vaten. Van zeer lokaal en typisch voor de streek, tot meer werelds en kosmopolitisch van karakter. Van stil tot mousserend. Maar altijd met de befaamde Siciliaanse touch: eigenzinnig, doordacht en verdomde lekker.

Extra informatie

Producent

Avide Vigneti & Cantine

Land

Italië, Sicilië

Appelatie

Sicilia DOC

Druivenras

Frappato, Nero d'Avola

Jaargang

2017

Soort

Biologisch, Rode wijn

Alcohol

13,5%

Serveertemp.

18° – 20° Celcius, Het is raadzaam om de wijn 1 uur van tevoren te openen voordat u de wijn gaat drinken

Inhoud Fles

0,75 CL