Pasta zalm-roomsaus

Een blog door saskiaenwijn.nl

Oh wat is deze pasta met zalm-roomsaus toch lekker! Een gerecht dat mijn moeder vroeger altijd maakte. Als ik mocht kiezen wat we gingen eten, koos ik altijd dit. Zelfs als we het dezelfde week nog gegeten hadden. Natuurlijk kon dat niet altijd, maar daardoor bleef ik altijd uitkijken naar het moment dat ik dit weer kon eten. Nu maak ik dit gerecht als ik alleen thuis ben. Want dan kan ik er de volgende dag nog van lunchen :-). Genieten gegarandeerd natuurlijk! Hieronder verklap ik je hoe je dit heerlijke gerecht kunt maken. Laat je het weten wanneer je dit hebt gekookt? Voor wat extra veggies zou ik een groene salade on the side aanraden!

Bijpassende wijnen

Dit gerecht bestaat uit een roomsaus. Veel mensen denken daarom automatisch aan een wat vollere witte wijn zoals chardonnay. Als het even kan eentje uit de Bourgogne. Het is belangrijk dat de wijn bij dit gerecht niet te zuur is. Kijk je naar de gerookte zalm, dan kan je ook aan een Loire-wijn denken. Een wijn hiervandaan zal werken als een kneepje citroen over je gerecht. Een andere heerlijke combi is een chenin blanc uit Zuid-Afrika. Ik ging dit keer voor een Italiaanse wijn. Maria Stella van Avide. De wijn heeft een wat donkerdere gele kleur en is gemaakt van insolia. Een heerlijke frisse wijn, met een beetje mineraliteit. Mooie aroma’s van citroen, ananas, meloen, bloesem en appel. Deze wijn kan je heel mooi combineren bij een romige saus met vis, en zo ook bij dit gerecht. Doordat de wijn een sur lie rijping heeft gehad, is deze mooi rond. Top bij de volle smaak van deze pasta!

Dit recept is geschreven door saskiaenwijn.nl.

Benodigdheden

Recept voor 2 personen

 • 200 gr zalmfilet

 • 150 gr fusilli

 • 100 gr Hollandse garnalen of cocktail garnalen(kleintjes)

 • 100 gr gerookte zalm in snippers

 • 250 ml kookroom

 • 100 ml witte wijn

 • Zout en peper

 • 30 gr boter

 • 40 gr bloem

 • Evt. een salade

Bereidingswijze

 1. Leg de zalmfilet in een pannetje en voeg de witte wijn toe. Pocheer de zalm hierin in ongeveer 8 minuten.
 2. Haal vervolgens de zalm uit de pan en bewaar de wijn.
 3. Breng nu wat water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
 4. Laat de boter smelten in een pan en voeg vervolgens de bloem toe.
 5. Roer goed door, zodat het een geheel wordt. Schenk beetje bij beetje de kookroom erbij. Blijf goed roeren zodat de saus mooi en glad wordt.
 6. Voeg vervolgens de kookwijn aan de saus toe, tot je saus de gewenste dikte heeft. Laat dit even pruttelen.
 7. Scheur de zalm boven de saus in kleinere stukken en roer door elkaar. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Als laatste stap meng je de garnalen door de saus.
 8. Giet de pasta af en meng met de saus.
 9. Serveer je pasta met de gerookte zalm snippers.