Spaghetti Carbonara

Waar de Spaghetti Carbonara precies ontstaan is, is nog een groot raadsel. Er zijn bronnen die beweren dat het al eeuwenlang in Italië gegeten wordt, toch staat het pas echt op de kaart sinds het einde van de tweede wereldoorlog. De Italiaanse koks moesten na de bevrijding van Rome experimenteren met schaarse “amerikaanse” ingrediënten proberen een goede maaltijd op tafel te zetten. Hier is hoogstwaarschijnlijke de pasta geboren die wij vandaag gaan maken; de Spaghetti Carbonara!

Ingrediënten

(Voor 2 á 3 personen)

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 Eieren
  • 125 ml verse slagroom
  • 2 theelepels peterselie (of 4 takjes verse peterselie)
  • 200 gram spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram spaghetti
  • Geraspte kaas naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  2. Ondertussen kun je de saus voorbereiden; doe de slagroom in een kom en klop de twee eieren hier doorheen. Voeg hierbij naar smaak geraspte kaas aan toe.
  3. Bak op middelhoog vuur de spekreepjes in ongeveer 4 minuten. 
  4. Snij de twee teentjes knoflook
  5. Bak de teentjes knoflook 30 seconden mee met de spekjes.
  6. Schep de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken in een zeef.
  7. Verhit de saus in een aparte pan, roer het goed door elkaar tot de kaas gesmolten is en de saus mooi dik is.
  8. De spaghetti doen we ondertussen in een mooie schaal.
  9. Voeg daarna de saus aan deze schaal toe.
  10. Serveer met peterselie eneen klein beetje peper
Buon Appetito!

 

Deze wijnen en Limoncello passen uitstekend bij dit gerecht

Een relatief neutrale wijn reinigt de mond van het kleffe van de gele eierdooiers en kaas. Wil je qua wijn in de buurt blijven van de smaak, probeer dan eens een Soave of een Italiaanse Pinot Grigio. Wanneer je liever een frisse tegenhanger wilt van de zompige happen pasta, kaas en ei, probeer dan een mousserende wijn zoals een Lambrusco of Prosecco.