Limonchello Pasta

Limoncello is een drankje dat al ruim 100 jaar gedronken wordt in Italië, met name in het zuiden. Pas sinds eind jaren 80 wordt de Limoncello op grotere schaal geproduceerd en sindsdien is het wereldwijd razendpopulair geworden. Naast het opdrinken, kun je er echter ook fantastisch mee koken! Vandaar dat wij nu aan jullie het volgende presenteren: de Limoncello Pasta.

Ingrediënten

(voor 2 á 3 personen)

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:

  • 400 gram Spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml verse slagroom
  • Limoncello naar smaak (of witte wijn)
  • 1 citroen
  • Een aantal blaadjes basillicum
  • zout en peper
  • Een handje parmazaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Schil de citroen en hak de knoflook in kleine stukjes, gooi de schillen van de citroen niet weg.
  2. Kook de pasta volgens de verpakking.
  3. Zet een pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook.
  4. Voeg vervolgens de slagroom, limoncello en de schil van de citroen toe. Breng het geheel voorzichtig aan de kook en zet het vuur laag totdat de saus ingedikt is.
  5. Haal de citroenschillen uit de saus.
  6. Dien de pasta op en voeg de saus er aan toe.
  7. Leg vervolgens de basillicum bovenop de pasta en voeg zout en peper toe.
  8. Voeg als laatste het handje parmazaanse kaas toe.

Buon appetito!


Deze wijnen en Limoncello passen uitstekend bij dit gerecht